Eindelijk stormachtig novemberweer


Het is dan vandaag eindelijk begonnen met nat, koud en guur novemberweer. Ook de wind steekt de kop even op en er word een windkracht 9 voorspeld.

Het is de tijd van het jaar. Maar november laat zich dan eidelijk eens zien zoals we haar al jaren kennen. Het is dit jaar wel wat anders de andere jaren heb ik het op. Het is uitzonderlijk mild geweest al is er een aantal dagen geleden ook een redelijke storm geweest. Ik was aan wal op dat toen dit plaatsvond en heb maar 1 dag wat gemerkt van de harde wind.

Toch ben ik volop aan het genieten want eindelijk rollen we weer eens ouderwets over de zee, en is het besef er weer dat we maar een heel klein puntje zijn dat aan de horizon ligt. Toch laat moeder natuur on de prachtigste dingen zien. De wind die huilt, de kolkende watermassa en een prachtig spectrum aan kleuren in het water en aan de horizon.
Voor mij is dit nou echt genieten. Al wordt het 's avonds vroeg donker ook dat heeft zijn charmes, door de beweging van het schip, komt ook de mens aan boord weer wat dichter bijelkaar. Er is een mengeling van gevoelens onder de bemanning. De nieuwe zeelieden zijn ziek of een beetje angstig voor het onbekende.
Degenen die het schip al wat langer kennen maken zich niet zo druk meer maar stellen onze nieuwe bemanning op hun gemak. Een gevoel van saamhorigheid is er ook want we zijn ons allemaal bewust van de risico's die we kunnen lopen op open zee.
Toch zitten we lekker rustig met een bak koffie bijelkaar en hebben het over vroegere stormen.

Het verleden kunnen we vetellen aan iedereen die het horen wil, iedere keer als je naar huis gaat neemt een zeeman cq. zeevrouw met een groet afscheid van zijn vrienden en collega's. In wezen heb je 2 families eentje thuis en eentje aan boord. Het gekke is denk ik wel eens dat de zeevarende heel veel problemen uit de wereld helpt, door er gewoon met zijn collega over te praten. Het is heerlijk om in zo'n kleine gemeenschap te wonen en werken. Al is het ook wel eens lastig, als iedereen aan je vraagt hoe het met je gaat bijvoorbeeld. Ach ze hebben het beste met je voor moet je dan maar denken

Comments

Popular posts from this blog

Allergy or is it an irritant?

Oh no, my computer crashed again.

Making contact is that simple, if you know how.