Vakantie moet je in je eigen tijd genieten


Vakantie is elke minuut genieten.

Het is onderweg weer goed te merken dat de vakantietijd weer is begonnen.
Het weer is aan het opknappen en de mens trekt er weer op uit
En daar is niets mis mee, toch veroorzaken mensen met een caravan meer ellende dan genoegen, vooral als je voor je werk de weg op moet.
Denk nou niet dat ik mensen die hun tijd in een caravan doorbrengen dit genoegen misgun.
Toch is het een ergernis dat voornamelijk onze gepensioneerde medemens zich tijdens de spitsuren op de weg begeeft.
Dit levert in mijn ogen een stukje extra vertraging op en hiermee snijden ze zichzelf op de lange duur in de vingers.
Door de vele files en andere opstoppingen draait onze economie een tandje langzamer.
Het zou in mijn opinie een algemene regel moeten worden om caravan bezitters te verbieden te rijden tussen zes uur ’s ochtends tot tien uur ’s ochtends en drie uur ’s middags tot zeven uur ’s avonds.Ook vrachtwagens mogen op deze tijdstippen niet inhalen om de doorstroming te bevorderen.
Onze pensionadas hebben namelijk alle tijd van de wereld om er op uit te trekken.
En toch kom ik ze te vaak tegen op deze verkeerde momenten van de dag, waardoor de boel vaak genoeg ernstig stagneert onderweg.
In mijn opinie zou dit in Europees verband moeten worden vastgelegd zodat er bij de buitenlanders geen twijfel mogelijk is.

Ook het betalen voor het rijden in de spitsuren is een optie maar ja dan moeten we er geen koopje van maken en het vrachtverkeer hoeft niet meer te betalen om de prijzen enigszins in de hand te kunnen houden.

Over het spitsverkeer valt ook nog veel te zeggen, veel te veel mensen blijven denken dat ze met de auto de stad in moeten. Het is namelijk zo dat mensen het liefst voor de deur uit willen stappen. Alleen als je een auto met chauffeur hebt valt dit nog binnen de mogelijkheden. Want het is ook uitermate slecht geregeld in ons kikkerlandje. Maak de centras van de stad onbereikbaar om verstopping te voorkomen en maak het openbaar vervoer gewoon betaalbaar voor iedereen. Dat je niet meer struikelt (straatvervuiling)over de grote pooierbakken in de P.C.Hooftstraat in Amsterdam bijvoorbeeld ook omhoog gevallen figuren kunnen gewoon een taxi nemen en hoeven niet met de "gewone burger" in de bus of in de tram. Als je je auto onverhoeds per ongeluk hebt meegenomen wordt hij binnen 2 tot 3 minuten afgesleept naar de buitenkant van de stad en moet je alsnog een taxi nemen.


al zou ik deze meneer niet direct afslepen zonder enige waarschuwing.

Ik heb zelf een tijdje in het prachtige Australië gewoond en daar vielen mij toen al bepaalde dingen op, dingen die bij ons ook gemakkelijk toegepast kunnen worden.
In Australië heeft men het openbaar vervoer zo ingesteld dat je vanaf de buitenringen van de steden elke 5 a 10 minuten op de trein of bus kunt stappen, een tweede slimme zet is gedaan dat men grote parkeergarages naast het station heeft gezet en je parkeerkaartje is je toegangsbewijs voor de trein, geen extra kosten dus.
Parkeren kost gemiddeld gezien twee euro per uur en binnen de kortste keren ben je in het centrum, zonder enige parkeerstress.
In de stad zelf is het parkeren onmogelijk duur gemaakt en zie je dan ook niet echt veel particuliere auto’s rondrijden. Bewoners hebben recht op een parkeervergunning andere mensen kunnen gewoon net als iedereen per dag betalen.
Parkeren in de stad kost gemiddeld ongeveer 45 euro en de bussen hebben altijd voorrang door de busbanen die dwars door de hele stad lopen.
Het centrum zelf is alleen toegankelijk voor bussen en taxi’s.
Het rijden op een busbaan kost je als automobilist direct 130 euro en hier wordt streng toezicht opgehouden.

Ook in Europa wordt het tijd dat onze grote steden dit soort vormen worden toegepast.
Het bussysteem is eenvoudig te begrijpen als je weet waar Noord.Zuid, Oost en West liggen. Het Noorden: buslijnen beginnend met een 1 rijden naar de noordelijke stranden, beginnend met een 2 naar de noordelijke stadswijken, Het Zuiden beginnend met een 4 sommigen gaan naar het zuidwesten, Het Westen beginnend met een 5 en het Oosten beginnend met een 3.Verbeter onze toekomst en neem drastisch maatregelen.
Vakantieverkeer kan aan banden gelegd worden zonder dat iemand er schade van heeft.
Voor een ieder die nog gaat, alvast een fijne vakantie toegewenst en geniet met mate.

De Old Sailor,

Comments

Popular posts from this blog

Allergy or is it an irritant?

The day that something snapped in her brain

Oh no, my computer crashed again.