Het weer in de war

De vier jaar getijden
Vivaldi zou zich in zijn graf omdraaien nu we met de paasdagen volop sneeuw hebben.
Afgelopen jaar zijn alle jaargetijden volledig in de war geweest herfstweer in de winter, winterweer in het voorjaar enzovoort. Ook geestelijk is dit vermoeiend, voorheen kon je er van op aan dat in het voorjaar er weer meer kleren uitgingen. Er is geen peil meer op te trekken op dit moment. Voorheen had je wat meer vaste ideeën over hoe het eruit ging zien als 's ochtends de zon opkwam. laten we beginnen met de herfst.
Het jaar getijde Herfst
De herfst toont al haar mooiste kleuren en laat ons weten dat het langzaam aan kouder wordt. Ook staat zij bekend om haar stormachtige karakter trekken.


Het jaargetijde Winter
De winter is bekend om haar zeer koude elementen zoals vorst, sneeuw en hagelstenen.
toch kan zij ook een bepaalde warmte uitstralen waardoor het heerlijk is om buiten te zijn. Ze is misschien koud maar ik weet zeker dat ze geen ijskoningin zal zijn.Het jaargetijde Lente
De lente word ook wel voorjaar genoemd omdat ze in alle opzichten een nieuw begin in een nieuw jaar betekent.Het zonnetje lacht ons weer toe, bloemetjes komen uit de grond en kleuren de wereld met frisse tinten. Een nieuw leven ontwaakt en jonge weelderige vormen worden minder bedekt door dat ze minder kleding draagt. De natuur daagt ons aan alle kanten uit.Het jaargetijde Zomer
De zomer is het mooist van allemaal. Al is ze soms te heet en word je badend in het zweet wakker. Maar ach, als je 's ochtends je ogen open doet en de wereld straalt je letterlijk toe. Een koude douche om je wilde gedachten weg te spoelen en de wereld is iets moois geworden. Kinderen spelen buiten en zij gaat luchtig gekleed door het leven. Het is letterlijk en figuurlijk genieten geblazen.


Waarom behoren dit soort dingen niet meer tot de zekerheden van de mens? Moeten wij ons anders gaan instellen? Of is mij iets ontgaan en dat ik door mijn ouderdom niet meer weet wanneer het gebeurt.

De 7 zekerheden die ieder mens zou moeten hebben (Geboorte, Ademhalen, Leren, Eten & Drinken, Slapen, Leven, Dood) zijn gelukkig nog beschikbaar in mijn leven al moet ik de laatste ooit nog ervaren. Maar ja, dat is gewoon een kwestie van tijd. Het is tenminste al zo velen in mijn omgeving overkomen.

Comments

Popular posts from this blog

Allergy or is it an irritant?

Oh no, my computer crashed again.

Making contact is that simple, if you know how.